Parket vs. itison

Opremljate dom in se sprašujete, katero talno oblogo izbrati za določen prostor? Tokrat soočamo prednosti, pa tudi slabosti, ki jih ponujata parket in itison.

Prednosti, ki jih ponuja parket

parket

Parket velja za eno najbolj priljubljenih talnih oblog. Tisto, kar dela parket tako priljubljen, je dejstvo, da je les naravni material, povezan z občutkom domačnosti, parket pa poleg tega ponazarja tudi določen prestiž. Parket sicer zahteva nekaj več previdnosti pri čiščenju, vendar pa obstaja tudi možnost brušenja v primeru morebitnih poškodb, s čimer se izognete temu, da bi morali parket v celoti zamenjati. Še posebej priljubljena vrsta lesa za parket je hrastov les, v kombinaciji s talnim gretjem pa se priporoča, da izberete dvoslojni parket.

Kdaj je itison boljša izbira?

itison

Upoštevati morate, da parket zahteva ustrezno vlago in temperaturo. Idealna stopnja vlažnosti v prostoru, kjer je položen parket, naj tako ne bi presegala 60 odstotkov. Če tovrstnih pogojev ne morete zagotoviti, je lahko prava rešitev za vas morda itison. Itison je vrsta tekstilne talne obloge, zato dajejo prostori, v katerih je položen itison, občutek topline. Ena od pomembnejših prednosti, ki jih ponuja itison, je to, da zmanjšuje hrup, ki ga povzročajo koraki oziroma padci predmetov na tla, poleg tega pa spada itison tudi med cenovno dostopnejše talne obloge. Itison sicer ni najboljša izbira, če imate v družini alergike, seveda pa lahko tudi v tem primeru itison kombinirate s kakovostnim globinskim sesalnikom. Tudi sicer je pomembno, da itison dovolj pogosto čistite, četudi umazanija ni vidna s prostim očesom.

Profesionalno polaganje je ključnega pomena

Ne glede na to, ali se odločite za itison, parket ali katero drugo talno oblogo, poskrbite, da bo polaganje izvedeno previdno, natančno in profesionalno. To bo podaljšalo življenjsko dobo vaše talne obloge in pomembno vplivalo tudi na estetsko podobo vašega doma.

Ne odlašajte in nas kontaktirajte!