Obnova parketa

Obnavljamo lahko skoraj vse vrste parketa, vendar pa se lahko masivni parketi obnovijo večkrat, kot večslojni parketi. Pri večslojnih parketih je odvisna debelina brusenjezgornjega sloja. Ponavadi je debelina štiri milimetre, kar pomeni, da se ga lahko obnovi največ štirikrat.
Parket obnavljamo takrat, ko je površina dotrajana ali poškodovana oz. ko opazimo praske, udrtine, da je sloj laka odstranjen, parket postaja sive barve in dovzeten za umazanijo. Lakirani parketi se načeloma obnavljajo na 15 let oziroma po potrebi, medtem ko se za oljene parkete, priporoča obnova na 2 leti.
Zavedati pa se morate, da je obnova možna samo v primerih, ko parket ni uničen. O tem težko presodite sami, zato nas kontaktirajte in svetovali vam bomo »ali obnova ali menjava«.

 

Kontakt: 041 326 343

 

POSTOPEK OBNOVE

brusenje 2Po popolnem pregledu, bomo ocenili, katere dele parketa je potrebno zamenjati z novimi deli. Jih prilepimo na podlago, nato pa odbrusimo vrhnjo plast laka. Pri tem postopku odstranimo tudi površinske poškodbe. Parketne reže in fuge se pokitajo in nato zakrije z lesnim prahom. Parket na koncu večkrat lakiramo, da dosežemo večjo odpornost proti poškodbam in zamenjamo obstenske letvice.

Sedaj je vaš parket obnovljen za nadaljnih nekaj let.

 

Parketarstvo Trekman, vam svetuje: »Parket je sam po sebi zelo lep in naraven, zato ga ne prekrivajte z preprogami. Naj zadiha z vami!«